Nyheter

Publicerat den 2018-07-23 15:22

STAD har idag tillsammans med Arne Ljungqvist Anti-Doping Foundation och Dopningsmottagningen i Örebro en debattartikel om kosttillskott i SvD. Vi lyfter riskerna och behovet av förstärkt reglering av kosttillskott i Sverige. Läs här!

Publicerat den 2018-07-04 14:15

För att bibehålla den positiva utvecklingen med minskad berusning vid idrottsevenemang beviljas projektet Fotboll utan Fylla 1 150 000 kronor för 2018.

- Jag tror och hoppas att VM-framgångarna kommer att ge ett ökat engagemang, och fler besökare på seriematcherna. Men barnfamiljer ska inte behöva välja bort att gå på match på grund av fylla och stök, säger idrottsminister Annika Strandhäll.

 

Läs hela pressmeddelandet här!

Publicerat den 2018-06-12 09:57

Inom STADs anti-dopningsprojekt och det nationella nätverket PRODIS har vi under våren satsat på att nå ut till fler och stärka upp arbetet med "100% ren hårdträning". Vi känner att vi har medvind i vårt arbete och att allt fler har fått upp ögonen för metoden. 

För att modernisera vår kommunikation har vi bland annat skapat en ny webbplats www.renhardtraning.com. Gå gärna in och titta! Det är vår plattform för uppdaterade nyheter, krönikor och information. Vidare har vi startat en podd, 100% ren podd, och inlett samarbete med starka ambassadörer som ställer sig bakom "100% ren hårdträning”. Hittills har namn som Sarah Sjöström (regerande OS-mästare i simning), Susanna Kallur (trefaldig europamästare i friidrott), Heidi Andersson (11 VM-guld i armbrytning) och Björn Ferry (OS- och VM-guldmedaljör i skidskytte) lanserats. Fler är på gång, och då inte bara idrottsstjärnor, utan även motions-influencers. 
Vi märker att vi gör ett avtryck då etablerade medier väljer att uppmärksamma ”100% ren hårdträning”. Den här veckan medverkar till exempel projektledare Johan Öhman i både P4 Extra samt i lokala radiostationer, lyssna på den här.
Håll utkik på vår hemsida eller våra sociala medier, som ni givetvis ska följa:
@renhardtraning (Instagram) och www.facebook.com/renhardtraning (Facebook)
 
 
 
 
Publicerat den 2018-04-26 18:16

Mer knark i Stockholms krogmiljö - här visas en sammanställning av medias rapportering.

Den 23 mars släppte STAD en rapport om narkotikasituationen i Stockholms krogmiljö. En undersökning bland 665 kroganställda visade bland annat att narkotikaanvändningen ökat och att kroganställda ofta ser narkotikapåverkade gäster. Rapporten har blivit uppmärksammad i media och nedan finns en sammanställning för den som är intresserad. Genom att klicka på respektive mediakanal kommer du till det aktuella inslaget.

Sveriges radio

SVT

Metro

Dagens Nyheter

Aftonbladet

Göteborgsposten

Norrländska Socialdemokraten

Hotell- och restaurangfackets tidning Hotellrevyn

Tidningen Arbetet

MyNewsDesk

 

Vill du läsa hela rapporten kan du göra det HÄR!

 

För ytterligare information:

Johanna Gripenberg, chef och forskare på STAD, 070-484 88 64, johanna.gripenberg@sll.se

Anna Strandberg, forskare på STAD, 070-736 26 92, anna.k.strandberg@sll.se

Publicerat den 2018-04-03 12:21

Enligt en ny undersökning som Novus genomfört på uppdrag av IQ bland de boende i Stockholm, Göteborg och Malmö svarar drygt 9 av 10 (92 procent) att det är bra att allsvenska fotbollsklubbar jobbar aktivt för att minska andelen kraftigt berusade personer på sina matcher. Drygt 3 av 4 (76 procent) uppger även att det inte är viktigt att dricka alkohol om/när de går på fotboll.

 

Korv och kaffe i topp, starksprit och vin i botten – detta vill vi äta och dricka på fotboll

I undersökningen som Novus genomförde på uppdrag av IQ ställdes även frågan vilken typ av förtäring som är viktigast att det går att köpa i samband med fotboll. På första plats bland de som kan tänka sig att gå på fotboll kom korv med 47 procent, följt av kaffe med 44 procent och på tredje plats kom läsk med 21 procent. Starköl ansåg 20 procent var viktigast, motsvarande siffra för folköl var 9 procent. I botten låg starksprit och vin som vardera fick en procent.

– Vi har kommit en bra bit på väg när det gäller att förändra synen på alkohol i samband med fotboll och minska andelen kraftigt berusade personer på fotboll i Stockholm. Det finns fortfarande saker som kan bli bättre men vi har en metod och ett arbetssätt som fungerar så jag är säker på att den positiva utvecklingen kommer att fortsätta, säger Johanna Gripenberg, sektionschef på STAD.

 

För att läsa hela pressmeddelandet: PDF iconPressmeddelande Fotboll utan Fylla 3 april 2018.pdf

För att läsa faktabladet: PDF iconFaktablad Fotboll utan Fylla 3 april 2018.pdf