Nyheter

Publicerat den 2024-06-26 11:16

 Nu är det sista chansen att svara på den europeiska webbundersökningen om narkotika 2024! Din medverkan är viktig eftersom dina svar bidrar till ny kunskap om hur narkotika och dopningsmedel används i Sverige. Tipsa gärna personer som du tror skulle kunna vara intresserade av att delta. Alla svar är värdefulla. Länk till webbenkäten; https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EWSD2024-Sweden

Folkhälsomyndigheten genomför webbundersökningen i samarbete med EU:s narkotikamyndighet EMCDDA för att få en bild av hur narkotika används i Europa. I Sverige ställs även frågor om dopningsmedel. Webbenkäten pågår fram till och med 2 juni 2024 och cirka 35 länder deltar i undersökningen. Sverige har redan idag fått in mer än 8 000 enkätsvar.

För mer information på svenska, besök gärna Folkhälsomyndighetens webbsida här.

Publicerat den 2024-06-26 10:08
Nätverket Nordic Clean Fitness samlades i Stockholm efter två dagar på Conference on Doping & Public Health. STAD stod som värd för årets träff när de nordiska motsvarigheterna till 100% Ren Hårdträning samlades för att utbyta erfarenheter kring temat utbildningsinsatser. En väldigt givande dag att få träffa representanter från finska Dopinglinkki, Antidopning Norge, Antidopning Danmark och Dopingautoriteit från Nederländerna.
Publicerat den 2024-06-20 09:30

Den internationella konferensen Doping and Public Health samlade i veckan närmare 150 experter, forskare och beslutsfattare för att utbyta ny kunskap, erfarenheter och diskutera problemet med dopning i samhället. Bland föredragshållarna fanns STADs forskare Johanna Gripenberg och Tobias Elgán som presenterade den preventiva dopningsmetoden 100% Ren Hårdträning (100% Pure Hardtraining) och studien om Polisens roll i det dopningspreventiva arbetet.- Läs mer Rapporter | STAD

 

Konferensen, som ägde rum den 17 – 18 juni i Stockholm, är ett samarbete mellan de nordiska antidopningsaktörerna. Årets konferens arrangerades av Antidoping Sverige, CAN, Folkhälsomyndigheten Socialstyrelsen och STAD.

Publicerat den 2024-05-20 13:13

Poliser och samordnare från både kommuner och länsstyrelser i Dalarna, Östergötland, Uppsala, Uddevalla och Värmdö är nu redo att börja utbilda på hemmaplan. Första tillfället "Utbildning för utbildare" gick av stapeln i förra veckan och startade med att gruppen deltog i Stockholms utbildning i Krogar mot Knark för krogpersonal. Därefter följde en halvdag med fördjupad metodkunskap, genomgång av kursmaterial, diskussioner kring lokala anpassningar och reflektion. Tack till alla deltagare som stod för goda samtal och positiv energi! Vilken härlig dynamik när olika yrkesroller och organisationer träffas och utbyter erfarenheter. Tack också till Länsstyrelsen Stockholm som upplät lokal under dag två!